januar til april totusenogni

januar

Jeg innleder året med å gå ut i fjellveien og se på fyrverkeriet med fine folk. Når jeg tenker over året som kommer, tenker jeg, håper jeg, at det kommer til å bli fint (det ble det)




Blir kjent med Ole-Morten, på kafé (sakrestiet) akkurat her og han tar bilde av meg mens jeg tegner. Det er enda ferie, jeg går enda i andre klasse, og det gjør jeg ikke nå lenger og takk gud for det.



februar
jeg spiller ukulele, spiller the smiths, spiller enkle sanger for meg selv men er vel må jeg si flinkere i dag enn det jeg var da.


og drar på kafé og tar bilder med mitt rollei prego 90. Det er vel to ganske så konstante faktorer i mitt liv.


mars

jeg drar til København på ordentlig for første gang. Jeg drar med Line og det er noe deilig med det at man kan bestemme
seg for å dra et sted i januar også bare komme seg avgårde i mars. Det er alltid så fantastisk å ha noe å se fram til.




dette er laundromat kafé. vi spiste pannekaker og de fargesorterte bøkene sine og hadde vaskemaskiner




København er uansett fantastisk og er et sted jeg har bestemt meg (i hvert fall nesten hundre prosent) for å dra tilbake igjen til på folkehøyskole. Det tror jeg kan bli fint (men det er nå senere på året jeg bestemmer meg for dét)

april

jeg sitter i botanisk hage sammen med Line (hun tar bildet) og vi kjenner på våren. Jeg har fått ny jakke som jeg bor i og drikker litt for dyr iste kjøpt på deli de luca.


jeg drar til sandane, til mariell og feirer bursdagen hennes. Dagen etterpå har vi frokost ute og det er den fineste frokosten noensinne. virkelig.





og jeg er tilbake i Bergen og er på loppemarked, det er plutselig litt vår og her er vi hallo.


og det var første del av totusenogni, første av tre og jeg må si at totusenogni har vært et fint år.

Det blir jul

Det blir jul, og øyeblikkelig begynner jeg å tegne, noe jeg ikke har gjort på svært så lenge. Det blir jul, og jeg lager chilitrøfler og pepperkaker. Det blir jul, og jeg tar bilder, leverer filmen på japan photo og så må jeg vente på den helt til en melding kommer inn på telefonen min om at den er kommet tilbake fra Tyskland og er klar til og hentes. Det blir jul, og jeg tenker på mulighetene som har vært i dette året, og mulighetene som kommer i neste. Det blir jul, og jeg tenker at jeg gleder meg til den dagen jeg får meg et digitalt kamera som er bedre enn det jeg har på min tre år gamle mobiltelefon. Det blir jul, og jeg sitter alene på rommet mitt og det er litt kaldere her enn nede i stuen men jeg har tatt på ovnen, så det burde bli varmere snart.






Et år siden, nesten.

img081

img094

img101

Det er noe underlig med å fremkalle en film et år etter at du stilte inn innstillingene, fokuserte, og trykket på utløseren. Plutselig så er øyeblikkene der som du nesten hadde glemt og nå kan de henges opp på vegger i et nyryddet, julepyntet rom mens du hører på The Mountain Goats og tenker på alt du må gjøre.