brevboksen

Dette er brevboksen min:
brevboksp1010050p1010052
p1010055p1010060

I brevboksen ligger brevene jeg har fått i 2008 og for et fint brevår det har vært. Jeg har fått, og selv skrevet en hel masse fine ord og tegninger alt i herlige, dekorerte konvolutter. Brevboksen er nylig innkjøpt, men allerede begynner det å bli litt dårlig med plass noe som nok ikke bekymrer meg nevneverdig. En spesielt ryddig person kan jeg nok ikke kategorisere meg som, men herregud som jeg elsker å organisere ting. Min CD-samling er alltid arrangert alfabetisk, og jeg blir helt glad innvendig av å se en ryddig hylle med bøker stilt fint utover, eller av å organisere mapper med bilder på min datamaskin. Brevboksen går litt inn i kategorien over ting som tilfredstiller denne organsieringstrangen min.

Jeg gleder meg til et nytt år med nye, fine brev og nye, fine opplevelser. Det blir spennende.

først så danser en litt

En liten eufori har spredd seg i meg i hele dag, rett og slett bare fordi at jeg er der jeg er, og for hva som skal komme. Jeg ser for meg en liten mintgrønn leilighet med fine tekopper og hyller fylt til randen med fine bøker og utfylte skrivebøker. På veggene er det bilder og overalt er det bokser stappfulle av brev (jeg har allerede én brevboks som er ganske full) og på skrivebordet er det masse fint skrivepapir og en overflod av tusjer og penner og malekoster. Hva jeg driver med, aner jeg ikke, og jeg gleder meg til å prøve og til å feile.

Med alt dette ekstra euforioverskuddet klarte jeg ikke å sitte stille i en sofa og kom meg opp på mitt rom hvor jeg straks begynte å danse til The Smiths som mirakuløst fant sin vei til mitt stereoanlegg.
p1010017
p1010029
hei, sier jeg.
p1010027
Også smiler jeg lurt for meg selv mens jeg lukker øynene og faller inn i Morrisseys verden.
de str klar
Men så blir ikke dansingen nok; jeg går bort til min musikkrok og et spørsmål popper opp i mitt hode:

                                                   Gitar eller ukulele?

p1010041


Ukulele.

trapp og tanker om skrivebøker.

myspace graphic

Dette er min trapp som befinner seg i mitt hus og som er en av tre trapper i mitt hus. Fire, faktisk, om du teller med den lille trappen med tre trappetrinn i gangen. Jeg leser og skriver og tegner som jeg ikke har gjort siden sommeren, og drikker kusmi-te av fine kopper med honning og melk som vanlig. Jeg skriver parallelt på blogg og i bok med fine linjer og i et word-dokument og blir kanskje litt forvirret i forhold til hva jeg skal skrive om. Til og med når jeg skriver i en bok som er min, bare min, så merker jeg at det siste jeg vil er å gå på et personlig plan, jeg vil bare holde det på de fine små tingene fordi hva er poenget med å skrive ned slike ting?

Jeg vil heller kunne se tilbake igjen i en gammel skrivebok som bare er min og plutselig komme på en hel del ting som jeg helt hadde glemt. Komme på akkurat den gangen jeg var på akkurat den kafeen og skrev akkurat det brevet, eller første gang jeg klarte å brette en origamisvane eller bare komme på en helt normal dag da jeg dro til en venn og sa hei ganske så spontant for første gang.

Kanskje det er derfor jeg blogger også? Jeg vil ha et eller annet fint å se på, en side hvor jeg samler på de fine små tingene jeg viser frem og som er personlige, ja, men ikke utleverende. Det kan jo godt være at jeg om et år ser tilbake igjen på hva jeg skriver, hva jeg legger ut her, og blir litt flau, men akkurat nå så er det ganske fint å kunne vite at jeg, litt sporadisk, og med forskjellige framgangsmåter, samler på de fine tingene rundt meg. For dem er det ganske mange av bare en tar litt vare på dem.

siden sist

En fin julaften har passert og jeg sitter igjen med en god følelse av ro og en hel del skrivebøker. Mange snakker om denne julestemningen; klager over at den ikke kommer når den skal og over at det er ti grader og skyer, ikke minus to og snø. Selv merker jeg at jeg er nokså avslappet til alt dette. Hvorfor stresse over julestemningen du ikke har når du kan slappe av med en kopp med te og noe å tegne med.Kanskje kommer den også snikende, denne lyssky julestemningen, nettopp mens du sitter med en venn og slapper av. 

I år signaliserte jeg at det å kjøpe noe tegnete til meg til jul, det ville nok slå godt an, noe det også gjorde. Jeg er blant annet åtte blekkflasker, fem pennesplitter og elleve skrivebøker rikere.
blekk

flyte
En fløyte fikk jeg òg. Fantastisk innpakket og levert fra en stor julenissesekk kunne jeg ikke vært mer fornøyd. Jeg merket faktisk at noe av blokkfløytekunnskapen som jeg tilegnet meg som femteklassing litt sitter, men noe stort mer enn plassering av fingre og en nesten ren tone fikk jeg nok ikke til på første forsøk.
ipod
etter flere måneders ventetid fikk jeg meg endelig iPod igjen og det er virkelig helt fantastisk deilig. Jeg ryddet rommet i to timer i går natt med The Smiths på øret som innviet den nye. Scratch my name on your hand with a fountain pen sang jeg sammen med Morrissey og svinset og svanset mens jeg ryddet og danset.
skrivebker
Her er alle skrivebøkene jeg har. Jeg hadde jo typ seks fra før av og nå har jeg rundt søtten.
jenten med de tusen penner
Og her er min overflod av tusjer og blyanter og penner. Gud som jeg elsker mine penner og blyanter og tusjer.
mint
Disse tusjene fikk jeg til jul nå, og de lukter! Denne fremme lukter mint og under ser du en oversikt over hva alle sammen lukter. Jeg prøvde å skrive med mangoen, men ble direkte kvalm. Synd, for det er nok den fineste fargen.
Photobucket


en dekorert konvolutt


 Photobucket Photobucket

Da jeg var ferdig på skolen i dag var det bare kalkulasjoner og OD regnskap som satt i hodet mitt, så da fant jeg ut at det jeg hadde lyst å gjøre, var å kjøpe meg en svær konvolutt til å ha brevet til Julie i, en ny svart tegnepenn og en ny tegnebok. Dette gjorde jeg, og satt på Augustins i et par timer mens jeg tegnet og koste meg med min egen drodling, og snart er et brev ferdig skrevet og sendt. I tillegg er det også et par invitasjoner som sendes ut snart, men det kommer en post på dem med tiden. Det blir kult.