Hva Eira gjør i Kristiansandta foto0693¨
Prøver å finne det perfekte stedet å sitte mens hun skriver og leser. 
ta foto0687
Ser verden på skrå mens hun leser bok etter bok på sengen.
ta foto0696
Tar bilder av bein med solbriller på kamera
ta foto0697
Tar bilder av bein med solbriller på fanget

Tar bilder av vei med...
ta foto0700
...og uten solbriller
ta foto0699


Og hun har fått mobilt bredbånd på hytta, tjohei! 

Og hun skal jobbe som frivillig under Skralfestival i Grimstad. Det blir kult!Og jeg drar.

n66103005513960442374

Tror nok ikke det vil bli noe blogging på over to uker nå; drar til hytten min omtrent uten internettforbindelse. 
Vi snakkes! 

St. Hansn66103005513960432117

n66103005513960462898

n66103005513960473197

n66103005513960534876

n66103005513960493717

n66103005513960524601

I går var jeg på flere kafébesøk (en stor overraskelse der ja) men også oppe på Mulebanen sammen med mine gode venner Hilde og Remi og så på Naboo (tidligere Fake Supreme, Makaroni og 5th Wheel (bestem dere!) ) and they played mighty good. Jeg som den aspirerende dog lite gode fotografen som jeg jo er, tok likegodt litt bilder med Hildes speilrefleks. Tjohei!

Kaffekompanisavn

n6610300551396041155ssss
 
I morgen drar jeg til hytten min i Kristiansand. Det kommer til å bli veldig koselig, rolig og fint,  men et lite kaffekompanisavn kommer til å komme snikende, det er helt sikkert. På kaffekompaniet er det en helt egen ro, og er definitivt det beste stedet å skrive brev på. 

Den gang da

n61777021610008035288
Rare bilder dukker opp på facebook til stadighet. Da jeg var liten var det tradisjon å kle seg ut, ha dukketeater eller bare en forestilling for foreldrene. Denne dagen var vi Zorro. Det ser du så klart på snurrebarten og skjeggstubbene i pannen. Ja, og ikke minst regncapen. 


Vær i vei

i parken


Jeg minnes tiden da det faktisk var fint vær og en kunne sitte ute i varmen. Nå når man endelig har helt fri har høstværet sneket seg  på. De to siste dagene har jeg jobbet som frivillig på grasrotfestivalen i Nordnesparken og til tross for ytterst dårlig vær og ekstremt lite besøkende hadde jeg det utrolig trivelig. Håper at det blir noe av til neste år, men da med et par små endringer og forhåpentligvis litt bedre vær. Nå skal jeg fortsette å rydde mitt rom. Så interessant og overflødig var dette innlegget. 

like eller ikke like.like.

Jeg liker når jeg leser hele natten i en bok som er fantastisk.
Jeg liker lyden av fyllepennene mine når de skribler på papir. 
Jeg liker å være oppe om natten. 
Jeg liker grønn farris. Og kaffe. Masse kaffe. (ikke all kaffe) 
Jeg liker vafler. 
Jeg liker å sitte i parker.
Jeg liker  å sitte på kaféer.
Jeg liker når jeg har lakkert neglene helt perfekt. 
Jeg liker å komme inn på en kafé også sier noen"Hei Eira!"
Jeg liker at noen sier "Hei Eira!" 
Jeg liker å høre på musikk. 
Jeg liker å spille gitar. 
Jeg liker kanel. 
Jeg liker ordet drømmer. 
Jeg liker drømmer. 
Jeg liker at når jeg sier ordet like i hodet mitt mange ganger mister alt mening. 
ta foto0677
Jeg liker at jeg kan ha med et bilde av min finger på et innlegg om hva jeg liker selv om det ikke har noe med fingrer å gjøre. YES!
Jeg liker å jobbe som frivillig på Grasrotfestivalen. 
Jeg liker å skrive ned ting jeg liker. Mhmm. 
.

skyggen Eira

ta foto0666


ta foto0668

ta foto0663

ta foto0665

ta foto0671

ta foto0667


Hva en vegg kan gjøre med deg. 

parkbilde / leopardmann

eira sitter

Dagen i dag har vært fin. Jeg har vært på biblioteket og lånt tusen bøker. Vet du? Nå overdrev jeg. Jeg lånte bare to bæreposer fulle med bøker. Jeg er fornøyd med mitt bokutvalg (tusen takk for boktips fine lesere) og etterpå dro jeg på kafé, noe som i og for seg nok ikke er spesielt overraskende. Ovenfor er det enda et parkbilde av meg. Det blir tatt mange fine bilder i parken. 

Noe annet man ser i parker er folk som kler seg stygt. Middelaldrende menn i leopardskjorter er alltid fint. Om du leopardmann 45 Bergen ser dette bildet av deg, så var jeg faktisk ironisk når jeg sa at det var fint med middelaldrende menn i leopardskjorter din skjorte var mer en desperat søknad til motepolitet. Søk hjelp.  Takk for meg. 

mann med leopard

Kaffekompaniet

dsc0015

Kaffekompaniet er et fint sted, det. 
Nå har de også malt veggene sine lyseblå. 
Dét er fint det. 
Hilde er òg fin. Mhmm.

Bokvenn

skyggen

Hver sommer drar jeg ned til hytten på Sørlandet (på Høvåg, om du skulle lure) og med meg har jeg hver sommer et par tusen sider med lesestoff. To-tre uker på hytten er den perfekte anledningen til å fullstendig fråtse i fantastiske setninger og nydelige historier. Hvert år har jeg flere bøker jeg leser om og om igjen, men i sommer så har jeg lyst til å få nye bokimpulser inn. 

Så mitt spørsmål går som følger:

Har dere noen gode boktips til meg? 


HeiMathieuMathieu

ta foto0650ta foto06481ta foto06471ta foto0652
Himmelen er så fin. Spesielt når det er sent på natt og du kommer hjem og det er dugg på vinduet ditt. 

Jeg vasker i vei på min tidagers jobb, tar i mot turister som oftest er koselige. I dag kom det to venner fra Frankrike. Da de hilste på meg sa begge to Mathieu. 

"Enkelt å huske" sa de og smilte. 

"Joa" sa jeg og smilte tilbake. 

solParkSolpark

   
n66103005513367393184n66103005513367568935   

Jeg liker å sitte i parken med gode venner. Jeg liker å få brev. Et brev fra Mariel kom i dag og det gjorde meg glad. I går lærte jeg meg å spille gitar og nå kan jeg spille Vem Kan Segla og I Am The Walrus. Mer òg, men det lar jeg være å nevne, det er tross alt ikke relevant. tror jeg. Men nå må jeg løpe fordi jeg skal vaske, men jeg kommer tilbake, tjohei.


Hvor skal du i sommer? 

De blodrøde Azalear

ta foto06320
Er det bare meg eller var boktitlene mye kulere i gamle dager? De blodrøde Azalear er en nok en bok som jeg skal sjekke opp i sommer. 
ta foto0635
Marie Louise Reventlow var blitt tegnet ganske heftig i, og det var det sannelig meg et kjærlighetsbudskap der òg. Hvem er min fars tidligere romanse, denne Else? Ikke vet jeg. Men gjett om dette vil bli et samtaleemne. Det er så rart å se på ting som har blitt gjort og skrevet for type 50 år siden. Det virker ennå så nytt der på papiret, som om det nettopp skjedde. Ikke vet jeg om det ble noe mellom min far og denne Else. Kanskje det hele bare var en spøk fra pappa sin lillesøster?  Tid er sannelig meg et rart begrep. Hm. 

altmuligboka for gutter
Altmuligboka for gutter
Jeg leste faktisk litt i denne, og ikke bare var det morsomme matematiske gåter, det var òg 10 sider om frimerker og hvordan du best kan bevare frimerker. Dette skal nileses i sommerferien, det er sikkert og visst. 

ta foto0497bbb
Og det er slik jeg ser for meg at jeg på mine eldre dager med mine eldre briller og snurrebart (?)  sitter og leser i en bok om de blodrøde Azalear, og om andre minst like spennende ting. Litt brodering, strikking og reising rundt om i verden gjør jeg i bokpausene. Jeg vil bli en fin gammel dame. 


Strandebarm

utsikt
Utsikt

saua
sauer som bråker og spiser så mye at bjellene rister som bare dét.


Jeg har hytte i Strandebarm. Om du ikke vet så mye om vestlandsk geografi ( fy og skam) så ligger Strandebarm i Hardangerfjorden, og er et sted jeg liker veldig godt å være. Flere av mine venninner har hytter rundt om, og forteller til stadighet* om hvor irriterende det er at de er nødt til å være med på hytten. Mitt problem er heller det motsatte, jeg blir lei meg fordi at jeg ikke tilbringer nok tid der. Såklart ville det vært noe annet om jeg bodde i Strandebarm. Det kan jeg ikke si at jeg tror at jeg ville ha likt, jeg er nemlig født og oppvokst midt i en by, og liker det veldig godt slik. Uansett, poenget i dette innlegget er nok ikke mine følelser omkring bylivet versus landlivet (dog et slikt innlegg nok sikkert kommer en gang) poenget er nemlig at jeg har vært i Strandebarm i helgen, og det var herlig! 

Jeg gikk på bensinstasjonen og kjøpte en is**. Der oppdaget jeg at bensinstasjonen, som er et møtepunkt blant strandebarmiske ungdommer når kvelden kommer, har blitt omformet til Best Butikk, fått dagligvarer, åpent til 22.00***og type fire ansatte samtidig. Litt sjokkert beveger jeg meg vekk fra bensinstasjonen og tenker på hvor varmt det er, hvordan isen så fort blir spist opp og hvor kule sauer egentlig er. Faktisk så kule at jeg måtte stoppe opp å ta et bilde av dem der de spiste så heftig at alle klokkene (bjellene?Jeg er så bymenneske at jeg ikke en gang klarer å navngi hva de jævla sauene egentlig har rundt nakken) klang som bare dét. Også det faktum at de oppholdt seg i en klynge og ikke i skyggen var litt besynderlig. *muligens en overdrivelse fra min side om noen av dere som jeg refererer til som mine venninner og som leser min blogg og føler dere indignert.

** for spesielt interesserte var det en is kalt Sorbetto. Den smakte bringebær og ble varm. 

***!!!!! ( så overrasket ble jeg over åpningstiden at jeg velger å bryte grammatiske regler. Noe jeg ikke gjør til stadighet)
I NESTE INNLEGG
ta foto0633
Eira (16) fant bøker som hennes farmor, Berit (nå avdød) har lest en gang for utrolig lenge siden. Ikke bare vil det i neste blogginnlegg være et gjensyn med bøker som De blodrøde Azalear og Lillemor V. Hannings blindebukk, det er også i boken Marie Louise Revenflow - af kaptein Schmettovs papirer et bevis for en tidlig romanse. Hvilken romanse kan det være? Følg med. 

Intriguing.