Hattifnatter som lusker i busker.

p1010049


Dette bildet har alltid fascinert meg (vel helt siden jeg tok det) Plutselig gikk et nokså random bilde av grillen på hytten min over til å bli en slags sci-fi film fra gamle dager. Se for deg små rommenn inne i grillen; endelig har de kommet seg til jorden som har blitt til et eller annet brunt samfunn. Men mest av alt, tror jeg egentlig at jeg er trøtt, og når jeg er trøtt skriver jeg i vei uten stans og uten selvkorrektur. 

Jeg har et dokument som ligger i dokumentmappen min på min mac som heter "bussen glir avgårde over marken". Der er det en del rare tanker fra min side. jeg snakker om hattifnatter som lusker i busker og busser som glir. Egentlig kunne jeg lett sett for meg at det er en del hattifnatter som lusker på dette bildet her. For når man lusker blir man jo ikke sett. God natt. 

Faktisk så ville jeg bare si en ting til og det er at grunnen til at grillbildet er på høyre side av bloggen er at det var på høyre siden av bloggen at jeg følte at grillbildet hørte hjemme. Der skapte det en egen verden. Det likte jeg. Jeg er som sagt trøtt. 

Og plutselig fikk jeg en tvilling

tvillinger

Hva photoboot kan få deg til å innse! Plutselig kom det en til Eira inn i kameraet, bare på den andre siden! Etter en forholdsvis lang samtale fant jeg ut at hun faktisk er... ett hundre prosent lik meg. Underlig. 

Det er forresten streik på skolen min. Tjohei! I morgen så har jeg to timer fransk og begynner klokken ett. Ett nytt TJOHEI for det. Nå skal jeg på nytt ut i solen for å skrive diverse tekster på nynorsk. Jeg gleder meg (nei)

Solhelg

sarai sitter
Meg og Sarai spiste frokost på benken og satt der i et par timer. En slags reprise av tidligere soldager med fine farrisglass og hjemmelaget Chai Latte. Det er koselig å sitte i solen. 

ta foto0625

En liten oppfordring til brevglade lesere, dette er et ferdigskrevet og snart sendt brev (hei Mariel) som faktisk er en reise i tid og rom; en helt ny brevopplevelse. Jeg kan være litt treig til tider når det gjelder kreative ting. Jeg syntes det er gøyalt og driver fantastisk med det en liten stund for å så fullstendig glemme det. 

Det er festspill i Bergen for tiden, og på lørdag var jeg og så på verdensteateret sin forestilling Louder, og jeg må ærlig talt si det at det ikke akkurat var en forestilling som ga meg mye. Etter en time fylt med diverse høye lyder og et i og for seg interessant rent visuelt bilde, satt jeg igjen med en følelse av absolutt ingenting. En ordentlig god teaterforestilling gir meg bilder, berører meg og får meg til å tenke eller bare å bli helt satt ut. Louder gjorde ingen av delene, jeg mislikte den faktisk ikke en gang, stilte meg bare ett hundre prosent likegyldig. Okay tenkte jeg da forestillingen var ferdig og dro opp på grand prix kveld sammen med et par venninner. Frankrike sitt bidrag, Divine av Sebastian Tellier var herlig mens Russland var... vel, hva jeg forventet meg av en ordentlig dårlig Grand Prix låt. 

Som datter av en regissør og dramatiker så har jeg gjennom hele livet mitt sett mye teater, og mye av det har virkelig vært dårlig teater. Men når teater først fester seg ved deg, når teater først når deg, da når det deg (i hvert fall meg) mer enn noen annen kunstform. Under de forrige festspillene så jeg en teaterforestilling som inspirerte meg på så utrolig mange måter; nemlig det ungarnske teaterensemblet Krétakör sin oppsetning av Chekovs "Måken". 
Da jeg kom ut fra teatersalen etter tre timer, visste jeg helt ærlig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg visste ikke om jeg skulle gråte, le eller tenke, og hele resten av kvelden gikk jeg rundt med en egentlig ganske tom følelse. Jeg var et hundre prosent satt ut av hva som hadde skjedd på scenen den kvelden, og kunne rett og slett ikke gjøre annet enn å sitte apatisk i sofaen min. Krétakör har kommet tilbake til festspillene i år, denne gangen med forestillingen "IS" av Vladimir Sorokin. Her et litt om forestillingen sakset fra festspillenes hjemmeside:
"I Is blir Moskvas blonde og blåøyde innbyggere kidnappet og hakket i brystet med hammere av intergalaktisk is. Angrepene utføres av sektmedlemmer som i et apokalyptisk prosjekt har som mål å samle de 23 000 menneskene i verden som har evne til å tale med hjertet."
Det ser, vel... interessant ut. Men teaterensemblet er nå i hvert fall det beste jeg noensinne har sett.

Hvilket forhold har du til teater? 

 

 

 


Jeg satt på trappen i dag igjen, jeg.

eira sitter p trappen igjen


Jeg satt på trappen i dag igjen, dog ikke i disse klærne, og med en litt lengre pannelugg. Jeg har funnet ut at trappen er et av mine favorittsteder å være for tiden. Det er en fredelighet og en ro på trappen min, samtidig som jeg enda ikke føler meg direkte alene, det er hele tiden folk som går forbi både ovenfor og nedenfor meg. Menneskene snakker og ler ovenfor og nedenfor meg, og det gjør meg glad at jeg kan ha en viss tilknyttning til dem uten å måtte se dem eller ta stilling til dem. De bare er der. 

I dag var det også ekstra koselig, for mens jeg satt der på trappen og hørte på Miles Davis, drakk farris av et fint glass og leste Douglas Adams, kom flere av mine gode venner en etter en og satt seg ned med meg. Det var noe utrolig fint og fredelig der vi satt på trappen i solen, det gjorde meg glad. Videre gikk vi på Chillout (en flott kafé i Bergen) og satt der en god stund. Det gjorde meg egentlig òg glad. Jo, også kan jeg jo gjøre som alle andre bloggere og fortelle om eksamen; jeg kom opp i engelsk skriftlig. Noe som i og for seg er greit nok. Jeg hadde en tro på at jeg ikke kom til å komme opp i noe, ikke vet jeg helt hvorfor, men slik gikk det nå ikke. Det ordner seg nå til slutt.  

Visste du at om man tegner en liten turkis bart på fingeren og holder den rett under nesen og rett over leppen, ser det ut som man har en liten turkis bart? Det er helt sant, jeg lover. 

søttende mai da er jeg glad

n74063103012005937296
Jaran liker å ta bilder av meg når jeg snakker (why oh why?)
n74063103012006174059
Kvinner for komplimenter er min nye store kampsak. I år var vi 50 stykker i paraden!  Søk på Kvinner for komplimenter på facebook og bli med i gruppen!
n74063103012006277028
Konsert i Nordnesparken
n74063103012006307924
Meg og Ida i Nordnesparken

Bilder av Jaran (og jeg klarer da tydeligvis ikke å linke til hans blogg på min fine mac, men om du ser på siden er det link til hans blogg der)

Jeg hadde en fullstendig nydelig 17. mai omgitt av veldig gode venner og med tidvis herlig vær.
Tusen takk for en fantastisk dag, alle sammen! 

Jeg sitter på trappen
ta foto0614
 Jeg sitter på trappen og her er en del av hva jeg ser
ta foto0611
Jeg sitter på trappen i en shorts funnet i mamma sitt klesskap. Den er fin og blomstrer. Når været er fint og man sitter på trappen og ser utover fine ting med en fin blomstrete shorts, da er alt fint, da. og nå skal jeg drikke kaffe i solen

ta foto0464

Også selvfølgelig gjøre matte. Kremt. Jadda. 

je suis un croissant bleu eller franske ord og fullstendige kvadrater


ta foto0484bl

Tidligere denne uken var det bare lyden av tung pusting og surkling som gikk rundt i hodet mitt. Nå er det erstattet med franske ord og fullstendige kvadrater. Det er tentamentid og jeg gleder meg til den blir ferdig.Eller gjør jeg virkelig det? Faktum er at jeg (i hemmelighet, og derfor skriver det her) gleder meg litt til fransk i morgen. Jeg har kjøpt en flaske med grønn farris, som jo er kilden til alt godt, sammen med noen poser med nøtter og diverse tørket frukt. Da må det jo gå bra. 

(og bare så dere vet det; jeg lurte dere, jeg er ei en blå croissant (je ne suis pas un croissant bleu) )  

Skjerf

ta foto0597
Eg har eit skjerf som gjer at eg skriv på nynorsk. Underleg.

om du setter den ene foten foran den andre så går du

ta foto0592

ta foto0598
Helt sant, jeg sverger.

heifotheihånd
ta foto0539
hei fot
ta foto0555
heihånd


Demain, je vais aller à l'école pour écrire anglais. Je vais écrire beaucoup mais on moment je ne sais pas se qu'il s'agira. No, au lieu de travailler je vais écrire français. Sacre bleu. 


OÆOI

ta foto0581


ta foto0583

ta foto0582

ta foto0581

ta foto0580


Jeg sier o, æ, o og i mens jeg tar bilde av det, fort. Hvor kult er nå ikke det, spør jeg retorisk. Jeg har også blitt litt friskere noe som gjør meg glad som en pisk. Enda litt surkling (er forresten ikke surkling et veldig bra ord? Det kommer tusen assosiasjoner i hodet mitt med en gang) og hosting og harking, men alt i alt er jeg veldig mye bedre. Nå har jeg bare masse tentamener igjen. 


Et spørsmål;  Hva assosierer du med ordet surkling? 

Snufshostnys

 

Bruddstykker av irriterende sanger kverner ofte oppe i hodet mitt, men i dag hører jeg bare den irriterende lyden av min egen forkjølelse;

snufs

host

nysnysnys

hosthosthostharkhosthosthosthark

snufssnytsnyteneneseborsnytandrenesebor

snufsnysnyssnufs

host

hosthost

ta foto0489grnne

 

ta foto0489grnn

Jeg var jo nettopp syk jo! Som en følge av min forkjølelse ser jeg på Norge Rundt. Jeg har en Norge Rundt rumpetaske og et Norge Rundt krus fordi at jeg som 4 åring var med på Norge Rundt; jeg danset tango. Jeg har sagt Norge Rundt 4 ganger i løpet av to setninger (nå faktisk fem)