Paris, Paris

20090311210055

20090313124101

20090322215618

20090318203200

I stedet for faktisk å jobbe med mitt nokså fornøyelige franskprosjekt om kulturbyen Paris, så lager jeg spotify-lister bare med Paris, og gleder meg til jeg en dag tar på meg alpeluen og igjen entrer Paris. Jeg drømmer meg vekk i alle omstendighetene rundt Paris, leser om Ernest Hemningway og om Serge Gainsbourg og om den franske klassisismen. Jeg ser på bilder i pastellfarger og på macaroner og croissanter og kopper med cappuccino og gleder meg til jeg kan si je voudrais un croissant, s'il vous plaît og jeg vil faktisk få et svar og en croissant tilbake.


utsikt
Sist gang jeg var i Paris, var i 2005 i en høstferie, og hvor jeg gikk rundt med blodskutt øye og stor blåveis på grunn av et lite sammenstøt på siste fotballtrening før ferien. Vi skulle bo rett ved Montmartre, men nærmest Moulin Rouge. Noe vi da ikke visste, var at det tilsier at en bor midt mellom utallige neon-skilt og røde inngangsgardiner og generelt sett et ganske x-ratert sted. Over ser du utsikten fra rommet, som var midt i gaten, og vi måtte velge mellom å ha et varmt hotellrom, eller sove med vinduet åpent og da høre bylydene. Vi valgte, som en jo så ofte gjør, det siste. Åh, jeg gleder meg til å reise til Paris igjen.

og enda en påske er forbi

eira ser p kameraet


Det har så definitivt vært en fin påske i denne heimen. Den har også, for én gangs skyld, holdt seg i heimen i byen, og ikke dratt ut på hytten. Som alltid går ferier veldig fort, men en kan se ting fra gode sider og si at en gleder seg litt til å begynne igjen på skolen uten helt å lyve. Det er jo viktig å gjøre gode ting ut av ferie, og gode ting ut av hverdag, tenker jeg. Deilig er det å lengte etter ting i fremtiden, men det er jo også viktig å prøve å ha det gøy der og da, her og nå.

Jeg tror jeg tar kvelden for i kveld med litt boklesing.

ferien gjør at en får gjort ting en ikke gjør i hverdagen.

En ny kåpe har plutselig gjort at leppestiften har blitt noenlunde fast på, i alle sine rosa og røde former. Små klemmer i håret som fønes litt ekstra sammen med marineblå alpeluer eller skjerf som en kan ta over hodet når det småregner. Gjerne akkompagnert med et par høyhælte sko for å komme seg litt opp i høyden. Det er så deilig å ta seg tid til slikt!
eg ser p deg

kpe

bein


à bientôt!
litt sånn kunst i hverdagen, på en måte.

Her om dagen så fant jeg noe som er så fint at jeg blir helt glad innvendig. Det er noe som heter Add-Art, og greien er da at alt av reklame som du daglig ser på internettet, erstattes med kunst. Med kunst!

screencapture6

screencapture5
Vilde sin blogg har fått en katt under et kirsebærblomsttre

screencapture4
mens min last.fm har fått et bilde av et tre i fint lys på seg.

screencapture2
Og bloggen min har fått en traktor som kjører avgårde.


Grunnen til at jeg fant dette ut, var at en fantastisk person kalt David Horvitz som er kunststudent og var med på Add-art i forrige måned. Han gjør så mye fint! Her er hans prosjekt som heter

screencapture10

screencapture11

screencapture12

screencapture13

screencapture14

screencapture16

screencapture17

screencapture18

Og sånn som her, da han slettet artikkelen kunsthistorie fra Wikipedia. Den var vekke i ett minutt. Takk for at det er så mange fine og kreative mennesker ute i verden!