vår nå

Så er jeg endelig tilbake her; aktiv forhåpentligvis. Kanskje ligger mitt fravær i at jeg har så mange andre steder å være, så mange andre steder å skrive, synse, tenke, ja. Det har vært snø i Bergen så lenge nå at det å se asfalt, brostein, blir enormt befriende. Det har vært snø så lenge i Bergen nå at jeg lurer meg selv til en vårfølelse ved å se opp på den blå himmelen, kjenne solen som varmer, ta av meg alpeluen og legge den i vesken. Hører på Joanna Newsom sine nye album mens jeg går rundt i byen fra det ene prosjektet til det andre, fra fanziner til magasiner, festivaler og forestillinger.

Det er bare tre måneder igjen av videregående for min del nå. Kanskje er det ikke som lurest å engasjere seg i titusen prosjekter som ikke har så mye med skole å gjøre, men så er det (klisjéfylt nok) prosjekter som har mye med livet å gjøre, og da går det greit, sier jeg til meg selv.
 


Jeg har vært i Berlin


img073img070img069img066


Jeg visste allerede før jeg kom dit, hvordan Berlin kjennes. Jeg visste at jeg kom til å like byen; bare ikke hvor stor grad. Jeg visste at jeg ville ønske meg tilbake dit; bare ikke hvor sterkt. På én måte er det deilig bare å ha fått inspirert byen; gått på museum, fotoutstillinger, vært på tidenes fineste marked i Mauerpark, sett meg om i Kreuzberg, Prenzlauer Berg, Kastanjen Allée, lest ut Pedro Carmona-Alvarez sin nye bok, Rust, som virkelig er en fantastisk leseropplevelse, kjøpt meg svart hvitt film for en euro og smugtatt bilder av en på kafé, av en som også tar et bilde, av broer og av hus. Av biler som raser avgårde, av det ganske så shabby bakeriet vi var på når vi var i Mitte, av søstrene mine som studerer kart, inntrykkene som fremkalles og blir værende.

Tilbake

img025

tatt med rollei prego 90 i botanisk hage i Bergen.


Også er jeg rett tilbake igjen i skolehverdagen, tilbake i livet med lekser, busskort og stipend, samt tilbake med å være med som oftest veldig herlige klassekamerater fem dager i uken. Jeg har fire filmer på vent, snart skal hva jeg gjorde i sommer fremkalles (det var forresten en sommer med mye fint. øyafinhet slottsfjellfinhet boklesingfinhet væremedfinefolkfinehet. Nå er det rett tilbake, rett inn i skriveøkter og didaktiske relasjonsmodeller. Samtidig holder jeg på med spennende prosjekt som jeg gleder meg til å jobbe med og møter stadig nye fine folk.

Frokost i april

img023

I april var jeg på Sandane og var i en finfin bursdag til Mariell og den neste morgenen stod vi alle tidlig opp og satte oss i bakhagen og spiste frokost. Og ja, det var så fint som det nå ser ut som.

bursdagsjente

Også er jeg da atten år, atten år åttende i åttende og med fine mennesker rundt meg og med fine bursdagkaffer og fine bursdagsbøker og bursdagssko og bursdagshilsner. I går natt fikk jeg bursdagssang og bursdagsmuffins med bursdagslys, og etter bursdagslunsj blir det bursdagssushi etterfulgt av en annen bursdagsfest.
479312342773113072912113033545741171244n


en dag i nordnesparken


Put me in your suitcase, let me help you pack
'cause you're never coming back, no you're never coming back
img026
Cook me in your breakfast and put me on your plate
'cause you know I taste great, yeah you know I taste great
img029
At the hop it's greaseball heaven
With candypants and archie too
img028
Light me with your candle and watch the flames grow high
No it doesn't hurt to try, it doesn't hurt to try
img030
Well I won't stop all of my pretending that you'll come home
You'll be coming home, someday soon
img027
Put me in your blue skies or put me in your gray
There's gotta be someway, there's gotta be someway
img031
Put me in your tongue tie, make it hard to say
That you ain't gonna stay, that you ain't gonna stay


Wrap me in your marrow, stuff me in your bones
sing a mending moan, a song to bring you home

bilder tatt med mitt kamera,
 rollei prego 90
tekst: Devendra Banhart - at the hop

sommer

i bt

vann

bt

Denne sommeren holder seg i Norge for min del, og ikke det at det er noe i veien med det. Bildene er fra da jeg tilbrakte deler av en sommer i Sør-Frankrike, noe jeg forsåvidt gjorde en del de første årene av mitt liv. Denne sommeren blir, som så mange andre, festivalpreget. Noe som forsåvidt passer meg ganske utmerket. La oss bare håpe på fint vær.

i en park, i et kamera.


494623406058508869857508875631425143021n
Ole-Morten tok bilder i en park (var det søttende mai?)

Og i dag dro Júlia. Jeg skriver om Jack Kerouac, har planer om å lage en bok hvor jeg skriver om mennesker, om fenomener, om skuespill og fotografer, og jeg begynte med Jack Kerouac. En måte å lære på, tenkte jeg, og begynte å finne bilder og dikt og utdrag fra livet hans. Jeg gleder meg til å dypdykke lengre ned i Kerouac, for så å dypdykke ned i en annen ting som jeg enda ikke vet hva er.

Et bilde tatt en dag det var litt kaldere i luften

291810299822613072912113029899517328427n

Dette bildet tok Ole-Morten en dag det var litt kaldere i luften. Jeg har på meg min sekk, som var mamma sin sekk, og som ble laget til henne i den tiden da det var vanlig å kjenne noen som fant på å lage en skinnsekk som gave. Det er så fint når bilder kommer litt tilfeldig, for Ole-Morten skulle vel egentlig bare ta bilde av huset i bakgrunnen, men så kom jeg plutselig, også sa han at jeg kunne stille meg foran kameraet, og da sa jeg vel ikke nei. Jeg syntes at det er et veldig fint bilde, tatt en dag det var litt kaldere i luften.