og igjen blir det varmt

img6564
tatt av Ida da en kunne gå med jakke ute, og selv om jeg ikke kan si at jeg savner det, så syntes jeg kanskje at det er litt varmt nå; selv om jeg ikke skal klage, nei, nei herregud, det å klage på fint vær når en bor i Bergen er bare tåpelig.

Og i hele forrige uke var jeg eksamensfrøken; helt frem til denne torsdagen, selv om jeg egentlig var ferdig med eksamen forrige fredag. Ferdig med andre klasse drama, nå går jeg siste året egentlig, og snart vil det dukke opp nye ansikter i gangene på Fyllingsdalen skole og jeg vil si hei til noen av dem; bli kjent med noen av dem, men ikke med alle.

Plutselig så er jeg i sommerferiemodus. Været er så fantastisk bra at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, og fordi at jeg har jobbet på Kostym hele uken, har jeg fått være så masse ute i solen. Jeg har lest ut Snort Stories av Matias Faldbakken og Mnem av Simon Stranger (virkelig, virkelig, virkelig en bra bok) og nå leser jeg Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad. Alt en kan få til på en uke om en bare vil. Jeg merker at jeg blir så lykkelig av å føle at jeg kan bruke flere uker bare på å lese bøker. Sitte i en park, sitte på en trapp, sitte i en stol, sitte hjemme, sitte ute, sitte med en kopp kaffe, eller kanskje litt farris. Så gå rundt i Bergen by og se på alle menneskene som har begynt å sykle rundt om, som går rundt og føler seg lykkelige og i sommerstemning. Dét gleder jeg meg til å gjøre de kommende ukene.

Jeg må nesten skrive litt mer om Mnem, jeg. For det er virkelig en bok som en bør notere ned i bøker eller merke seg bak øret, eller gjøre hva enn som gjør at du en dag plukker den opp og begynner å lese i den. Å skulle prøve å forklare hva den handler om er heller vanskelig. Simon Stranger beskriver selv boken slik:

Mnem er en bok om en fiktiv by. Hver gate har et kapittel, og hvert kapittel har sine mennesker, historier og skjebner. Det er historier om den nederlanske familien som selger alt de eier for en tulipan, og om den amerikanske presten som møter en by smittet av epidemisk sovesyke. Det er historier om kjærlighet og tap. Om bagateller og the Big Bang. Samtidig er Mnem en roman om en forfatter som kommer til denne byen, og som gradvis avdekker hendelser ingen kanskje lenger ønsker å huske.


Jeg fant Mnem gjennom en bibliotekar på biblioteket i Bergen. Jeg spurte ham om noen anbefalinger (noe jeg gjør ofte, fordi jeg virkelig elsker å snakke om bøker, og få anbefalt bøker) og etter litt kom han på Mnem, og snakket så varmt og entusiastisk om boken at jeg selv ble helt oppspilt. Selv om jeg gikk inn i boken med høye forventninger, falt jeg rett inn i boken og fortsatte å være der inne helt til den var ferdiglest. Ah, det er så mange detaljer som kunne ha blitt nevnt, så mange småhistorier i boken som kan bli fortalt, men i bunn og grunn, så har jeg bare én ting å si; les den!

Anbefal meg gjerne en bok, om du har noe å anbefale (jeg tar gladelig i mot tips og skriver dem øyeblikkelig inn i min lille bok)

På forhånd takk.

Kommentarer:
Postet av: Emma

Jeg er også en som er litt over gjennomsnittet glad i bøker og leser veldig mye på bussen :)Jeg leste nettopp Eleanor Rigby av Douglas Coupland, den var fantastisk. Ellers er det en novellesamling som heter La Stå av Ingvild H. Rishøi, som er helt fantastisk, og fikk meg til å gråte.

28.jun.2009 @ 00:46
Postet av: fred

Buzz Aldrin tar litt tid.. eller, det tok egentlig helt til slutten, når den nesten umiddelbart var over, for å skjønne hva jeg hadde lest. hvordan det påvirket meg. jeg er så glad i den boken nå, og det var en virkelig.. stor opplevelse, den var det. jeg kjente det over hele. det var mye som skjedde uten at jeg oppfattet det. jeg er glad jeg leste den ferdig.

28.jun.2009 @ 00:59
URL: http://sjelfull.blogg.no
Postet av: Trude

Buzz Aldrin er som fred sa, helt fantastisk. Min favorittbok i hele verden.

28.jun.2009 @ 01:31
Postet av: Eira

Emma: tusen takk for boktips og for å være en litt over gjennomsnittet glad i bøker person. Det er alltid fint.Fred: Buzz var så fin! Åh så fin så fin. (og den samme kommentaren går ut til Trude)

28.jun.2009 @ 22:32
URL: http://eira.blogg.no
Postet av: Uteerdetmelkehvitt

selvom den er tung, så må den leses (av ALLE): Simone de Beauvoir - Det annet kjønn.

30.jun.2009 @ 20:40
URL: http://uteerdetmelkehvitt.blogg.no
Postet av: Uteerdetmelkehvitt

og ja, La stå er en veldig god bok.Jeg elsket de første 100 sidene av Buzz Aldrin, men så syntes jeg hele historien falt sammen og ble kjempedårlig..

30.jun.2009 @ 20:41
URL: http://uteerdetmelkehvitt.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/9756603