Solhelg

sarai sitter
Meg og Sarai spiste frokost på benken og satt der i et par timer. En slags reprise av tidligere soldager med fine farrisglass og hjemmelaget Chai Latte. Det er koselig å sitte i solen. 

ta foto0625

En liten oppfordring til brevglade lesere, dette er et ferdigskrevet og snart sendt brev (hei Mariel) som faktisk er en reise i tid og rom; en helt ny brevopplevelse. Jeg kan være litt treig til tider når det gjelder kreative ting. Jeg syntes det er gøyalt og driver fantastisk med det en liten stund for å så fullstendig glemme det. 

Det er festspill i Bergen for tiden, og på lørdag var jeg og så på verdensteateret sin forestilling Louder, og jeg må ærlig talt si det at det ikke akkurat var en forestilling som ga meg mye. Etter en time fylt med diverse høye lyder og et i og for seg interessant rent visuelt bilde, satt jeg igjen med en følelse av absolutt ingenting. En ordentlig god teaterforestilling gir meg bilder, berører meg og får meg til å tenke eller bare å bli helt satt ut. Louder gjorde ingen av delene, jeg mislikte den faktisk ikke en gang, stilte meg bare ett hundre prosent likegyldig. Okay tenkte jeg da forestillingen var ferdig og dro opp på grand prix kveld sammen med et par venninner. Frankrike sitt bidrag, Divine av Sebastian Tellier var herlig mens Russland var... vel, hva jeg forventet meg av en ordentlig dårlig Grand Prix låt. 

Som datter av en regissør og dramatiker så har jeg gjennom hele livet mitt sett mye teater, og mye av det har virkelig vært dårlig teater. Men når teater først fester seg ved deg, når teater først når deg, da når det deg (i hvert fall meg) mer enn noen annen kunstform. Under de forrige festspillene så jeg en teaterforestilling som inspirerte meg på så utrolig mange måter; nemlig det ungarnske teaterensemblet Krétakör sin oppsetning av Chekovs "Måken". 
Da jeg kom ut fra teatersalen etter tre timer, visste jeg helt ærlig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg visste ikke om jeg skulle gråte, le eller tenke, og hele resten av kvelden gikk jeg rundt med en egentlig ganske tom følelse. Jeg var et hundre prosent satt ut av hva som hadde skjedd på scenen den kvelden, og kunne rett og slett ikke gjøre annet enn å sitte apatisk i sofaen min. Krétakör har kommet tilbake til festspillene i år, denne gangen med forestillingen "IS" av Vladimir Sorokin. Her et litt om forestillingen sakset fra festspillenes hjemmeside:
"I Is blir Moskvas blonde og blåøyde innbyggere kidnappet og hakket i brystet med hammere av intergalaktisk is. Angrepene utføres av sektmedlemmer som i et apokalyptisk prosjekt har som mål å samle de 23 000 menneskene i verden som har evne til å tale med hjertet."
Det ser, vel... interessant ut. Men teaterensemblet er nå i hvert fall det beste jeg noensinne har sett.

Hvilket forhold har du til teater? 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: AudM

Pene bilder

26.mai.2008 @ 00:06
URL: http://www.audmarlen.blogg.no
Postet av: Merci Beaucoup

Hei eira! Tusen takk for fine ord :) Når det kommer til solhelg, så har jeg hatt en slik helg selv. Med matte og norsk samtidig. Jeg er veldig-veldig glad i teater! Har kun sett et stykke ("Den stundesløse") som jeg likte godt. Så jeg er begeistret for alt som har med teater å gjøre :)

26.mai.2008 @ 07:34
URL: http://mercibeaucoup.blogg.no
Postet av: Tiril

Jeg elsker teater, og da jeg var liten så jeg nesten alle oppsettningene på trøndelag teater fordi vi kjente en av skuespillerne. Teater er så herlig og spenningsfylt.Eiraa, hvor blir det av mitt brev da? :(

26.mai.2008 @ 09:50
URL: http://tirilpiril.blogg.no
Postet av: Ingvild Telle

Ja, fine ord :) Jeg vil si jeg har et godt forhold til teater. Er flink å "tune meg inn" til stykket jeg skal se. Er det abstrakt skrur jeg på de kreative tankene, er det komedie lar jeg meg rive med. Vi må gå på teater sammen!!!!!!!! Les Misérable til høsten!!!!!

26.mai.2008 @ 11:59
URL: http://ingvildtelle.blogg.no
Postet av: Amie

Kom over bloggen din nå.. liker det jeg ser! Du er jo bare aldeles nydelig!! :):)

26.mai.2008 @ 12:20
URL: http://amies-styledungeon.blogspot.com
Postet av: kristine

Heira! Jeg har egentlig ikke noe særlig forhold til teater, dessverre for meg. Savner et brev i postkassa fra deg, så når jeg nå ser at du skriver til mariel, kjenner jeg at jeg er dypt skuffet over at du foretrekker å skrive til henne, og ikke til meg. Det er virkelig forkastelig, Eira. Dette hadde jeg aldri trodd om deg. Hehe, jeg lurte deg. Veldig.

26.mai.2008 @ 16:06
URL: http://krissi.blogg.no/
Postet av: Mariel

Jaaaa! BREEEV! (jeg trodde du hadde glemt meg)

26.mai.2008 @ 23:40
URL: http://mmariel.blogg.no
Postet av: Eira

AudM: Tusen takk for det!Merci Beaucoup: Fine og meget velfortjente ord:) Teaterglede er fantastisk! Tiril: Ditt brev ferdigskrives meget snart. Jeg har som sagt hatt en liten produktiv brevperiode, men nå er jeg i siget igjen. Tjohei!Ingvild: meg og deg på teater, baby! Amie: Så utrolig koselig å høre! :)Kristinejenten: Heeia. Du får brev snart. Mariel sendte brev til meg i februar ellerno. Jeg er på etterskudd. definitivt. SøøtaMariel: OG DET ER ET KJEMPEFINT BREV JEG LOVER!

27.mai.2008 @ 01:17
URL: http://eira.blogg.no
Postet av: line aurora

æsj, jeg har aldri vært stort på teater. én gang i løpet av de siste tre årene, kanskje. veit ikke hvorfor, men kanskje fordi jeg aldri tidligere har opplevd det helt store? tror man må se noe bra for å ville dra tilbake for å se et annet stykke, muligens. men jeg vil så gjerne, og gleder meg til jeg en gang klarer å dra meg i vei til et teaterstykke som får meg til å miste pusten.

28.mai.2008 @ 00:47
URL: http://lineaurora.blogg.no
Postet av: kristine

hurra gla for brev alltid eira!

28.mai.2008 @ 14:39
URL: http://krissi.blogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5890699